viernes, 28 de octubre de 2011

2n a la Biblioteca

Als nens i nenes de 2n els agrada venir a la biblioteca. Busquen, remenen i llegeixen els llibres, i estan força entusiasmats. Els agrada molt els contes i també els llibres d'animals. Quan s'acaba l'hora i han de tornar a classe, guarden els llibres en una capsa i posen el seu punt per saber per on van.          


Cada classe té la seva capsa i la Raimunda la guarda, així estan segurs que podran acabar de llegir el llibre la propera vegada que vinguin a la biblioteca



Visita a la BCT

Els alumnes de 1er d'ESO, aquesta setmana han visitat la Biblioteca Central de Terrassa. Aquesta visita forma part de les activitats incloses al crèdit "Club de lectura".
Aquesta visita els ha permès conèixer a fons una biblioteca pública, el seu funcionamet i els serveis que ens pot oferir. També han pogut conèixer com estan ordenats els llibres, i comprovar que la biblioteca de l'escola segueix un sistema molt similar al de la BCT, basat en el CDU (classificació decimal universal).

lunes, 24 de octubre de 2011

TALLER DE LECTURA A TERCER





 Els nens i nenes de 3er, aquest any han començat un taller de lectura. Els dimarts a la tarda i durant una hora, canvien l'espai de l'aula per la biblioteca.                                          

 El taller consisteix en la lectura de diferents llibres, la posterior el·laboració d'una fitxa de lectura i també la valoració del llibre.

Seguint el codi establert del semàfor, es valora si el llibre agrada, només a mitges o realment no agrada. Segons el criteri, s'ha de posar el gomet corresponent a la llista de llibres, i explicar-ho quans es fa la fitxa.


 Aquest any també estan molt motivats, ja que no només fan la lectura del llibre i la fitxa corresponent, sino que ells mateixos expliquen els llibres i la història que han llegit als seus companys, i així poden compartir la seva experiència, i recomenar el llibre si els ha agradat.



 La Paula ens recomana el conte  "El príncipe feliz" de l'Oscar Wilde. És un conte molt bonic i molt tendre, i ja hi ha molts candidats per llegir-lo.



 El Sergio ens ha explicat una història relacionada amb el mar i la contaminació. El llibre es titula "Les Aventures de l'Estrelleta de Mar", de la M. Teresa Farreny. Un llibre molt interesant i amb un tema d'actualitat.





I per acabar, l'Ada ens ha explicat la història del cocodril Cocolicot, i les seves llàgrimes de cocodril, en el llibre titulat "Llàgrimes de cocodril" del Pep Molist. Sembla qua ha estat força divertit, i ja hi ha molts nens que ho volen llegir també.

viernes, 14 de octubre de 2011

Ja tenim carnet !!!

Ja fa uns dies que els nens de 4rt de Primària van començar el taller de lectura. Estan molt entusiasmats, i espero que els duri força.
 La novetat per a ells, és que aquest any estrenen carnet de biblioteca (que ja va entrar en funcionament el curs passat amb alguns grups).

I també com a novetat, es poden emportar el llibre a casa. Espero  que això els faci gaudir encara més de la lectura.





     Així nois i noies de 4rt , ànims aprofiteu que podeu gaudir de la lectura i explicar-ho a casa, i recordeu:  cada divendres a la tarda ens veiem a la biblioteca. ¡No us descuideu el llibre, el carnet, ni les ganes de llegir!!!!




Benvinguts !!

Benvinguts a l'espai de la Biblioteca Vedruna !!!

Obrim una nova etapa on volem que conegueu les activitats que es porten a terme a la nostra biblioteca. Us volem fer partíceps de les nostres novetats i de tot allò relacionat amb aquest espai i aquesta activitat.
També intentarem fer-vos arribar alguna resenya de llibres interessants, tant per adults com petits i no tant petits.


Fins aviat!

En Teo i la Quima, guardians de la biblioteca